Agenda

   

Maandag 16 oktober : Het parlement in de winkel 

Brecht Vermeulen, de Voorzitter van de Commissie Binnenlandse zaken in het federaal parlement, zal de veiligheidswerking bij Carrefour ontdekken. Op het programma, een bezoek aan het trainingscentrum in Aarschot en een onderdompeling in de Hypermarkt bij de Grands prés in Bergen. 
 

   

Donderdag 19 oktober: Het parlement in de winkel 

Philippe Pivin, de Ondervoorzitter van de Commissie Binnenlandse zaken in het federaal parlement, zal een stage volgen bij Colruyt. Op het programma, een werkbezoek aan de winkel in Jette, ontmoetingen met het veiligheidspersoneel op het veld en ontdekking van het veiligheidsbeleid in één van de voornaamste Belgische familiebedrijven. 
 

   

Donderdag 19 oktober: “Hoe omgaan met afwijkend gedrag?”

Dag in, dag uit ziet het winkelpersoneel honderden klanten passeren. Zij zijn de eerste potentiële slachtoffers van agressief gedrag. Hoe omgaan met een geïrriteerde klant? Welke houding aannemen om de situatie te kalmeren? Welke reacties moet u vermijden als werknemer? In samenwerking met Securitas en de vakbondsorganisaties organiseren wij een seminarie rond dit thema voor het personeel. 
 

   

Vrijdag 20 oktober: Het parlement in de winkel 

Drie verschillende parlementsleden zullen op die dag de veiligheidsproblematiek in de handel ontdekken.
Egbert Lachaert, lid van de Commissie Justitie in het federaal parlement, zal door Lidl ontvangen worden. Na een voorstelling van het wettelijk en strategisch kader, volgt de praktijk! Op het programma, een opleiding over de herkenning van verdacht gedrag vooraleer dit op het veld wordt uitgetest in de winkel in Merelbeke. 
Gautier Calomne, lid van de Commissie Justitie in het federaal parlement, zal worden ondergedompeld in de veiligheidswerking van Delhaize. Op het programma, bezoek van de infrastructuur op het hoofdkantoor en voorstellen van de grootste uitdagingen rond winkeldiefstal en interne fraude. Daarna, richting de winkel van Karreveld voor een ontmoeting met een winkelinspecteur. Een uitgelezen kans om de werkelijkheid te ontdekken! 

Kristien Van Vaerenbergh, Ondervoorzitster van de Commissie Justitie, zal de wereld van de mode ontdekken bij C&A. Op het programma, presentatie van de wettelijke verschillen tussen België en Nederland wat winkelveiligheid betreft. Daarna volgt een onderdompeling in de praktijk met een bezoek aan een winkel. 

Werkbezoek met Minister van Binnenlandse zaken, Jan Jambon 

Onze Noorderburen hanteren al jaren een streng beleid rond winkelcriminaliteit. Door middel van verschillende instrumenten wordt de strijd met winkelcriminaliteit aangegaan. In dit kader organiseren wij begin december een ontmoeting tussen de Belgische en Nederlandse ministers van Binnenlandse zaken. Samen met onze homoloog Detailhandel NL presenteren wij de verschillende initiatieven van beide landen rond winkelcriminaliteit en onderzoeken welke synergiën er ontwikkeld kunnen worden.