Agenda

   

Maandag 22 oktober: Thematische hoorzitting in Gent 

Tijdens deze hoorzitting worden 18 personen gedagvaard om voor de rechtbank te verschijnen. Dit zijn dossiers die voornamelijk te maken hebben met winkeldiefstal in supermarkten en winkels. Onder de gestolen voorwerpen zijn alcohol, kleding, parfum, tabak en inktpatronen. Twee dossiers betreffen diefstal met geweld en een geval van interne fraude. 

   

 

Dinsdag 23 oktober: Thematische hoorzitting in Dendermonde

In Dendermonde worden tijdens de Veiligheidsweek twee hoorzittingen gehouden. De eerste vindt plaats op dinsdag 23 oktober. Dit was een gelegenheid voor de officier van justitie om 11 zaken van winkeldiefstal te vervolgen. 


Woensdag 24 oktober: Thematische hoorzittingen in Halle-Vilvoorde, Dendermonde en Tongeren. 

Op deze dag zullen meer dan 40 gevallen van winkeldiefstal worden behandeld door de drie parketten. Dit zal een sterk signaal afgeven aan de opgeroepenen. Het gerechtelijk apparaat zal zijn werk blijven doen en bewezen gevallen van criminaliteit in de winkels vervolgen. 

 

Donderdag 25 oktober: Thematische hoorzittingen in Oudenaarde en Hasselt 

In dezelfde geest worden ook twee hoorzittingen georganiseerd in Oudenaarde en Hasselt. Meer dan 20 verdachten zullen worden opgeroepen om voor beide rechtbanken te verschijnen. 

Het gevoel van straffeloosheid van de auteurs en de daaruit voortvloeiende frustratie van de handelaar zijn niet aanvaardbaar. Door deel te nemen aan de Week van de veiligheid tonen de officieren van justitie aan dat door samen te werken de strijd tegen de criminaliteit in de winkels een prioriteit kan zijn!